Úvod  O společnosti  Tiskový servis  Tiskové zprávy  Archiv  Elektromobily spotřebovaly v metropoli první megawatthodinu elektřiny

Elektromobily spotřebovaly v metropoli první megawatthodinu elektřiny

22.09.2011

Zájem o elektromobilitu v hlavním městě stále roste. Pražští energetici proto pokračují ve výstavbě infrastruktury a zprovoznili již osmou nabíjecí stanici. Ta je od září k dispozici v garážích obchodního centra Europark Štěrboholy.

Od zahájení provozu první stanice v obchodním centru Chodov v únoru letošního roku se Pražské energetice, a. s. (PRE) podařilo ve spolupráci s různými partnery vybudovat již osm stanic. Nejnovější z nich je zájemcům k dispozici v garážích obchodního centra Europark Štěrboholy. Na všech místech je čerpání elektřiny stále zdarma. "Od února jsme již elektrovozidlům dodali více než jednu megawatthodinu elektřiny. Nejčastějším místem odběru je Chodov, dále pak Černý Most a garáže Slovan v centru města. Nejvíce elektřiny odebrali řidiči v březnu a následně v červnu a srpnu," uvedl tiskový mluvčí PRE Petr Holubec. Počet nabíjecích stanic se bude i nadále rozšiřovat. Další plánuje PRE ve spolupráci s městskými částmi vybudovat především v okrajových částech Prahy.

Přehled nabíjecích stanic v Praze:

• Obchodní centrum Chodov, Roztylská 2321, Praha 4
  • Obchodní centrum Černý Most, Chlumecká 712, Praha 9
  • Centrum energetického poradenství PRE, Jungmannova 747, Praha 1
  • Garáže Slovan, Wilsonova 372, Praha 1
  • Areál Městské části Praha 5, Štefánikova 236
  • PREkolo – půjčovna elektrokol PRE, Masarykovo nábřeží 2017, Praha 2
  • Obchodní centrum Europark Štěrboholy, Nákupní 389, Praha 10
  • Sídlo firmy Pražská energetika, a. s., na Hroudě 1492/4 Praha 10 – rychlonabíjecí stanice