Úvod  O společnosti  Tiskový servis  Tiskové zprávy  Archiv  Přehlídka českých rekordů a kuriozit míří do metropole

Přehlídka českých rekordů a kuriozit míří do metropole

01.06.2012

Zajímáte se o české rekordy, unikátní exponáty a kuriozity? Pak navštivte Centrum energetického poradenství PRE v Jungmannově ulici v centru metropole. Výstavu s názvem Rekordy plné energie připravila pro obyvatele i návštěvníky hlavního města Pražská energetika, a. s., ve spolupráci s agenturou Dobrý den. Expozice potrvá od 6. června až do konce srpna a je pro všechny zdarma.

„Návštěvníci se mohou skutečně těšit na netradiční zážitek. Připravili jsme výběr nejkurióznějších děl z rukou českých rekordmanů. Těšit se mohou například na největší turistickou známku na světě, nejmenší pálenici, Tutanchamona v láhvi nebo na světové unikáty ze zápalek od českého rekordmana Tomáše Kordy, který svým dílům věnoval čtyřicet let života,“ uvedl Petr Holubec, tiskový mluvčí Pražské energetiky, a. s. (PRE). Velkým lákadlem výstavy bude bezesporu také dílo Leopolda Heneše. Jeho výtvor spočívající v největším počtu objektů sestavených uvnitř lahví či žárovek bude 6. června při slavnostním zahájení zapsán do České knihy rekordů. Nebudou chybět ani velkoformátové fotografie zachycující zdolávání rekordů.

Pořadatelé představí i novinky ze světa akumulátorového nářadí
Souběžně s přehlídkou českých rekordů si mohou zájemci prohlédnout také výstavu akumulátorového nářadí značky Bosch. „Kutilové a zahrádkáři se tu dozví řadu novinek, od našich odborných poradců získají spoustu užitečných rad a tipů a navíc si některé z exponátů přímo na místě vyzkouší,“ sdělil Petr Holubec. K vidění bude více než třicet výrobků z oblasti dílny i zahrady, a to od šroubováků, vrtacích kladiv, svítilen, až po stroje, které usnadňují komplexní údržbu a úklid zahrady.

V Praze, 1. června 2012