Praha – 27. března 2023

Pražská energetika upozorňuje zákazníky, kteří se vloni v listopadu zapojili do motivačního programu PRÉMIE, že po konci topné sezóny tento program vstoupí do druhé fáze. Klienti tak mohou od 31. března do 15. dubna fotografovat a nahrávat do speciální webové aplikace stav svých elektroměrů. Následně do konce června 2023 PRE fotografie a z nich vyplývající úspory vyhodnotí.

Zákazníci také v nejbližších dnech obdrží upozornění prostřednictvím adresných e-mailů. Možnost zasílat fotografie bude otevřena o půlnoci z 30. na 31. března. Pokud domácnost skutečně v zimním období 2022/2023 dosáhla ve srovnání s předchozí topnou sezónou úspory elektrické energie, bude jí po vyhodnocení ze strany PRE nejpozději do 30. 6. 2023 připsána PRÉMIE na zákaznický účet a následně odečtena z ceny v rámci nejbližšího vyúčtování.

Výše motivační pobídky je následující:

Běžná domácnost s jednotarifní sazbou (používá elektřinu jen ke svícení, případně k vaření):
Úspora 5 % = prémie 750 Kč
Úspora 10 % = prémie 1 500 Kč

Domácnost s dvoutarifní sazbou (bojler, případně elektrické topení):
Úspora 10 % = prémie 1 500 Kč
Úspora 20 % = prémie 3 000 Kč

Do motivačního programu PRÉMIE se vloni do poloviny listopadu zapojilo zasláním fotografie svého elektroměru dohromady 58 818 klientů s celkem 64 360 odběrnými místy. Celkem tedy možnosti zapojit se do pobídkové akce využilo více než 10 % oprávněných zákazníků.

„Považujeme za úspěch, že se do programu zapojilo tak velké množství domácností. Ukázalo se, že lidé mají o úspory energií evidentní zájem. Motivací k zavedení programu PRÉMIE pro nás byla snaha přispět k tomu, abychom všichni společně úspěšně překonali náročné zimní období. Víme, že pro mnohé domácnosti je současná doba s vysokými cenami energií ekonomicky značně náročná. Rozhodli jsme se proto lidem pomoci. Celkové naše náklady na program PRÉMIE dosáhnou hodnoty několika stovek milionů korun,“ uvedl generální ředitel PRE Pavel Elis.

Program PRÉMIE je určen výhradně pro domácnosti a netýká se firemních zákazníků.
Podrobné podmínky programu PRÉMIE mají zákazníci k dispozici na stránkách
www.pre.cz/premie.

Doplňující informace:

Skupina PRE je stabilní a prosperující uskupení v oblasti energetiky s dlouholetou tradicí na českém trhu. Skupina PRE je se svými více než 820 tis. odběrnými místy třetím největším dodavatelem elektřiny v České republice a prostřednictvím své největší dceřiné společnosti PREdistribuce, a. s., také provozovatelem nejspolehlivější distribuční sítě v ČR. V rámci své činnosti podporuje využívání moderních technologických řešení a poskytuje poradenství v oblasti zavádění inovativních technologií a dosahování energetických úspor. Mezi základní aktivity Skupiny PRE patří prodej, obchodování s elektřinou a plynem po celém území ČR, distribuce elektřiny, její výroba a doplňkové energetické služby. Další informace naleznete na www.pre.cz

Motivační program Pražské energetiky k úsporám elektřiny vstupuje do druhé fáze, zákazníci mohou do poloviny dubna posílat fotografie svých elektroměrů  (382 kB)