Společnost VOLTCOM se stala členem Skupiny PRE

Praha 22. 5. 2019:

Před několika dny Pražská energetika ukončila akviziční projekt, jehož cílem bylo získání společnosti z oblasti projektování, inženýringu a výstavby v sítích nízkého a vysokého napětí, kdy dceřiná společnost PREdistribuce (PREdi) dosud zadávala zakázky převážně externím společnostem. Absence vlastních kapacit ve Skupině PRE pro zajištění elektromontážních činností zejména v oblasti modernizace distribučních trafostanic (dTS) byla proto hlavním impulzem k zahájení projektu, na jehož konci byla akvizice společnosti VOLTCOM.

VOLTCOM je etablovanou firmou se specializací na výstavbu a modernizaci velkoodběratelských a distribučních trafostanic, rozpínacích stanic, a to od projektu až po výstavbu a servis. Disponuje zkušenostmi v oblasti chytrých sítí, resp. chytrých dTS. Ve společnosti VOLTCOM působí 62 kvalifikovaných zaměstnanců, kteří mají potřebné znalosti pro pochytřování distribučních trafostanic (TS) v rámci distribuční sítě PREdistribuce.

Mezi zákazníky VOLTCOMU patří nejen PREdi, ale i další provozovatelé distribučních sítí nebo významní developeři. Za účelem hladkého průběhu převzetí společnosti, budou ve VOLTCOMu nadále působit všichni tři původní majitelé a manažeři: Jan Šrajer, Alois Kaláb a Vladimír Křížek. Novým jednatelem společnosti se navíc stal zkušený pracovník společnosti PREdistribuce Milan Válek, který uvedl: „V budoucnu chceme využívat schopností a odborných zkušeností pracovníků VOLTCOMU při projektování a realizaci chytrých sítí v Praze. V letošním roce se již připravují stavby na pochytření stávajících distribučních TS, kde se s VOLTCOMEM počítá. Rádi bychom také využili spolupráce s obchodníky PRE a nabízeli všem zákazníkům komplexní servis v segmentu odběratelských TS.“

Akvizice společnosti VOLTCOM zapadá do současné strategie Skupiny PRE a představuje důležitý krok pro zajištění spolehlivého a bezpečného provozu moderní distribuční sítě.

která je prostřednictvím dceřiné společnosti PREdistribuce, a. s., regionální provozovatel distribuční soustavy, působící na území hlavního města Prahy a města Roztoky. Současně je Pražská energetika, a. s., významný obchodník s elektřinou na velkoobchodním trhu v ČR. PRE je jedním z největších dodavatelů elektřiny s působností na celém území České republiky. Prodává ji téměř sedmi stům tisícům odběratelů.
Společně s dalšími dceřinými společnostmi PREměření a. s., PREzákaznická, a. s., eYello k. s., KORMAK Praha a. s., a PREnetcom, a. s., zajišťuje veškerý servis obsluhy zákazníků, doplňkové služby v energetice, stavební a montážní práce a další činnosti související s energetikou.
Historie pražské energetiky sahá až do roku 1897 a současná akciová společnost vznikla k 1. 1. 1994. Ta se od svého založení postupně přeměnila na zákaznicky orientovanou společnost v oblasti obchodování, prodeje a distribuce elektřiny včetně kompletního servisu.

TZ - Společnost VOLTCOM se stala členem Skupiny PRE(515kB)