Pražská energetika upravuje ceny za dobíjení elektromobilů v síti PREpoint

Praha 11. 1. 2021

Pražská energetika neustále rozšiřuje svou síť dobíjecích stanic. V současnosti má síť PREpoint již 122 veřejných dobíjecích stanic, z nichž 36 je vysoce výkonných DC stanic a 86 standardních AC stanic. Dobíjecí stanice PREpoint se nacházejí především v Praze a postupně přibývají na celém území České republiky.

„Po téměř dekádě působení na trhu elektromobility se nám podařilo nastavit tempo růstu tak, že s každým rokem zdvojnásobíme celkový počet dobíjecích stanic. Jen v minulém roce 2020 v síti PREpoint přibylo 65 veřejných dobíjecích stanic, z nichž 20 stanic bylo vysoce výkonných DC stanic a 45 standardních AC stanic. A v tomto tempu chceme pokračovat i nadále,“ dodává Vojtěch Fried, manažer PREmobility.

Již od února 2021 budou moci zákazníci plně využít pro dobíjení novou moderní mobilní aplikaci PREcharge. Tato aplikace je výsledkem strategického partnerství mezi Pražskou energetikou a společností SMATRICS, která je největším provozovatele veřejných dobíjecích stanic v Rakousku a má své nemalé zastoupení také v Německu, Polsku a na Slovensku.

S rozvojem sítě dobíjecích stanic PREpoint a se zaváděním nových služeb přichází také potřeba aktualizovat ceník. Stávající ceny za dobíjení byly naposledy upraveny v roce 2016. PRE rovněž reaguje na potřebu zohlednit, jaké dobíjecí stanice zákazník preferuje a jak dlouhý čas u stanice stráví. Pražská energetika nově ustupuje od čtvrtletního paušálního poplatku.

Nový ceník platí od 1. 4. 2021. Do 31. 1. 2021 bude dobíjení na stanicích PREpoint zcela ZDARMA. V období nasazení aplikace PREcharge od 1. 2. 2021 do 1. 4. 2021 zaplatí registrovaný zákazník PRE (ten, který vlastní kartu nebo dobíjecí čip PREpoint) pouze stávající paušální měsíční poplatek. Pro neregistrované zákazníky budou stanice v tomto období fungovat zcela standardně - stačí načíst QR kód a zaplatit zvolenou dobu dobíjení pomocí platební brány.

Nový ceník platný od 1. 4. 2021 pro registrované zákazníky:

Zvýhodněný ceník platný od 1. 4. 2021 pro zákazníky Skupiny PRE:

Pražská energetika navíc připravila zvláštní produkt pro nabíjení na standardních dobíjecích stanicích pod názvem „AC v klidu“. Jedná se o speciální produkt pro zákazníky PRE a funguje jako balíček předplacených kWh a času v rámci celého měsíce za jednorázový paušální poplatek. Zákazník tak získá na AC stanicích 40 hodin dobíjení a elektřinu zhruba na 800 km.

Speciální produkt „AC v klidu“ platný od 1. 4. 2021 pro zákazníky Skupiny PRE:

Skupinu PRE tvoří mateřská společnost Pražská energetika, a. s, která je prostřednictvím dceřiné společnosti PREdistribuce, a. s., regionální provozovatel distribuční soustavy, působící na území hlavního města Prahy a města Roztoky. Současně je Pražská energetika, a. s., významný obchodník s elektřinou na velkoobchodním trhu v ČR. Po otevření trhu s elektřinou pro konečné zákazníky je Skupina PRE jedním z největších dodavatelů elektřiny s působností na celém území České republiky. Prodává ji více než sedmi stům tisícům odběratelů. Historie pražské energetiky sahá až do roku 1897, kdy ještě v rámci Elektrických podniků královského hlavního města Prahy byly položeny základy pražské veřejné elektroenergetické sítě. Po mnoha vlastnických a organizačních změnách vznikla k 1. 1. 1994 akciová společnost. Ta se od svého založení postupně přeměnila na zákaznicky orientovanou společnost v oblasti obchodování, prodeje a distribuce elektřiny.

TZ - Pražská energetika upravuje ceny za dobíjení elektromobilů v síti PREpoint  (557 kB)